Na ndihmoni të përkthejmë faqen

Na ndihmoni të përkthejmë faqen

Përkthe nga shqipja në gjuhë të tjera

Nëse jeni një përkthyes dhe nëse dëshironi të jeni pjesë e projektit tonë, na ndihmoni të përkthejmë faqen.

Fjalor dhe stilolaps në dorë, përktheni çdo pjesë të tij dhe kontribuoni për ta bërë këtë faqe të aksesueshme për të gjithë!

Gjeneratori ynë Lorem Ipsum ka ambicie ndërkombëtare, kështu që ndjehuni të lirë ta përktheni atë në çdo gjuhë që dini aq të shkëlqyera sikur të ishit përkthyesi më i mirë në botë. Në këtë mënyrë ju do të keni ndihmuar komunitetin tonë të rritet, të përhapet dhe të qëndrojë i gjallë si latinishtja e cila edhe pse nuk përdoret rrjedhshëm në gjuhën e folur, vazhdon të jetë e pranishme në shumë shprehje të përditshme të të cilave është e vështirë për ju mund të bëni pa të.

Një shembull? Lorem Ipsum!


A jeni gati të na prezantoni përkthimin tuaj të faqes? Na kontaktoni me email, do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi dhe do t'ju lejojmë të bashkoheni me komunitetin tonë të madh.

Mbështetje këtë projekt

A keni ardhur shumë herë në faqen tonë dhe e keni konsideruar të dobishme? Na ndihmoni ta mbajmë aktiv. Duke paguar një tarifë të vogël mund të kontribuoni në shpenzimet e pritjes dhe trafikut. Çdo kontribut, qoftë edhe minimal, është i mirëpritur. Dhuroni nëpërmjet PayPal, bashkëpunimi është i çmuar! Faleminderit.

ME PAGUAN NJE KAFE

PAYPAL STRIPE

Versioni më i përdorur i Lorem Ipsum?

« Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisci elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur. Quis aute iure reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint obcaecat cupiditat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. »

Përkthimi shqip i Lorem Ipsum

« Por unë duhet t'ju shpjegoj se si lindi gjithë kjo ide e gabuar e denoncimit të një kënaqësie dhe lavdërimit të dhimbjes dhe unë do t'ju jap një përshkrim të plotë të sistemit dhe do t'ju shpjegoj mësimet aktuale të eksploruesit të madh të së vërtetës, mjeshtër ndërtues i lumturisë njerëzore. Askush nuk e refuzon, nuk e pëlqen apo i shmanget vetë kënaqësisë, sepse ajo është kënaqësi, por sepse ata që nuk dinë të ndjekin kënaqësinë në mënyrë racionale, ndeshen me pasoja jashtëzakonisht të dhimbshme. As përsëri nuk ka njeri që e do apo ndjek ose dëshiron të marrë dhimbje në vetvete, sepse është dhimbje, por herë pas here ndodhin rrethana në të cilat mundi dhe dhimbja mund t'i sigurojnë një kënaqësi të madhe.Të marrim një shembull të parëndësishëm, cili prej nesh ndërmerr ndonjëherë ushtrime fizike të mundimshme, përveçse për të marrë ndonjë avantazh Por kush ka të drejtë të fajësojë një njeri që zgjedh të shijojë një kënaqësi që nuk ka pasoja të bezdisshme, ose ai që shmang një dhimbje që nuk prodhon kënaqësi?< br> Nga ana tjetër, ne denoncojmë me indinjatë dhe mospëlqim të drejtë njerëzit që janë kaq të mashtruar dhe të demoralizuar nga hijeshitë e kënaqësisë së momentit, aq të verbuar nga dëshira, saqë nuk mund të parashikojnë dhimbjen dhe telashet që do të vijnë; dhe faji i njëjtë u takon atyre që dështojnë në detyrën e tyre për shkak të dobësisë së vullnetit, që është njësoj si të thuash përmes tkurrjes nga mundimi dhe dhimbja. Këto raste janë krejtësisht të thjeshta dhe të lehta për t'u dalluar. Në një orë të lirë, kur fuqia jonë e zgjedhjes është e pakufizuar dhe kur asgjë nuk na pengon të jemi në gjendje të bëjmë atë që na pëlqen më shumë, çdo kënaqësi është për t'u mirëpritur dhe çdo dhimbje për t'u shmangur. Por në rrethana të caktuara dhe për shkak të pretendimeve të detyrës ose detyrimeve të biznesit, shpesh do të ndodhë që kënaqësitë të refuzohen dhe të pranohen bezditë. Prandaj, njeriu i mençur i përmbahet gjithmonë këtij parimi të përzgjedhjes në këto çështje: ai refuzon kënaqësitë për të siguruar kënaqësi të tjera më të mëdha, ose përndryshe ai duron dhimbje për të shmangur dhimbjet më të këqija. »